Kampen om Syrakus

Kampen om Syrakus

Niels Lyngsø og Karen Fastrup:
MALTE & SELMA –
Kampen om Syrakus

Gyldendal 2002. 242 s.

Omslagsillustration, kort og illustrationer: Claus Rye Schierbeck.
ISBN 87-02-00736-3.

Køb bogLån bog

 

 

Bagsidetekst

Tvillingerne Malte og Selma har lige fået sommerferie. De er kommet hjem til bedstefar og bedstemor på deres gård ved fjorden. Her venter bedstemor med lune kanelsnegle og hjemmelavet hyldeblomstsaft. Vejret er skønt; og om fem dage er det sankthans.

Men idyllen varer ikke længe. Malte og Selma hvirvles bogstavelig talt ind i et voldsomt drama i en verden langt borte. Et drama fuldt af gådefulde mord og uforklarlige hændelser. Sammen med slavedrengen Aris og matematikeren Archimedes prøver Malte og Selma at opklare det hele – men kan de nå det inden det er for sent …

Gå til toppen af siden

Prolog

Forfulgt

– Dér! lød det. – Efter dem!

Malte og Selma så sig forskrækkede tilbage og satte i løb. Det var guldsmeden der var efter dem, og bag ham kom Andronikus.

– De kryb skal indfanges! hvæsede Andronikus. – De må ikke undslippe!

Han løb lige bag guldsmeden som flagrede af sted med de lange arme strakt frem for sig.

Malte og Selma løb hurtigere end de nogen sinde havde troet de kunne. Gennem den ene snævre gyde efter den anden, forbi sorthårede kvinder med kurve på hovederne, børn med krukker i favnen og mænd der skubbede simple vogne af træ foran sig. Undervejs pløjede de sand og støv op så deres ansigter til sidst var blakkede af orangerøde sandskorn og gråligt støv.

Sådan løb de i lang tid mens de hele tiden zigzaggede hen over renden med lort der løb gennem alle gader, og uden så meget som at se sig over skuldrene indtil Selma begyndte at sagtne farten.

– Jeg kan ikke mere, gispede hun. – Jeg har helt ondt i lungerne.

Malte stoppede og vendte sig mod hende.

– De er væk, Selma! sagde han overrasket.

Men i det samme væltede guldsmeden og Andronikus om hjørnet for enden af smøgen, og Malte greb ud efter Selma og trak hende efter sig.

– Du skal, Selma! råbte han. – De slår os ihjel!

Men det hele begyndte nogle dage tidligere. Eller rettere sagt: et par tusind år senere.

Gå til toppen af siden